NEWS
Travel

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Ομόλιο, Παλαιόπυργος, Στόμιο! Παραλίες που θυμίζουν αιγαιοπελαγίτικο νησί, ταβερνάκια με παραδοσιακά εδέσματα και πράσινο ως εκεί που φτάνει το μάτι, και όλα αυτά μία ανάσα από την Λάρισα!ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ

Η Καρίτσα, φημισμένη για την πλούσια και ποιοτική παραγωγή κάστανου ατενίζει το Αιγαίο σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Κισσάβου. Η ομορφιά της απαράμιλλη... Σπίτια παραδοσιακά, αυλές λουλουδιασμένες, στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Και παντού πράσινο... Με ψηλά δένδρα να χαρίζουν απλόχερα τον ίσκιο τους κι έναν τεράστιο πλάτανο στο κέντρο του χωριού, να δροσίζει τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της τις θερμές μέρες του καλοκαιριού. Η Καρίτσα, μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της, όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς λειτουργούν δύο άρτια οργανωμένα ξενοδοχεία, ενώ το καλοκαίρι διατίθενται αρκετά επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα. Στις ταβέρνες του χωριού δε, θα γευτούν νοστιμιές που θα τους μείνουν αξέχαστες.


ΣΤΟΜΙΟ

Το Στόμιο, για αρκετές δεκαετίες, αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο των παραλιών του νομού Λάρισας. Ευνοημένο από τους Θεούς, είναι τόπος χαρισματικός, με μαγευτική θάλασσα, χρυσαφένιες παραλίες και εύκολη πρόσβαση στον Κίσσαβο. Προσφέροντας τις ανέσεις ενός σύγχρονου τουριστικού προορισμού, διαθέτει άρτιες εξοπλισμένες ξενοδοχειακές μονάδες, επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα, αρκετές ψαροταβέρνες και εστιατόρια και πολλά νεανικά κλαμπ και χορευτικά κέντρα. Παράλληλα, το δημοτικό κάμπινγκ που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της κατασκήνωσης και της απλούστερης μορφής διακοπών.

 
 
 

ΟΜΟΛΙΟ

Πατρίδα του Εύμολου, τόπος συνάντησης της Αμφικτιονίας του Απόλλωνα και μοναδική δίοδος ανάμεσα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, κατά την αρχαιότητα έχει να διηγηθεί μια σημαντική ιστορία περισσότερων των 3.000 χρόνων. H παραλία Στρίντζου, που βρίσκεται στο Δ.Δ Ομολίου, δεν είναι οργανωμένη με συνέπεια ο επισκέπτης να μπορεί να χαθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, μακριά από θορύβους καθώς και να ψαρέψει στις όχθες του Πηνειού ποταμού.


ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

Το Κόκκινο Νερό αποτελεί τόπο καλοκαιρινών διακοπών για χιλιάδες οικογένειες απ' όλη τη χώρα. Ήσυχη περιοχή, πνιγμένη στο πράσινο και τα τρεχούμενα νερά, οφείλει την ονομασία του στη φημισμένη πηγή με το ιαματικό υπόξινο νερό, που αναβλύζοντας βάφει τα πετρώματα στο χρώμα του κόκκινου. Το πλούσιο σε θειάφι και σίδηρο ανθρακούχο νερό θεωρείται από πολλούς θεραπευτικό για παθήσεις του πεπτικού συστήματος και είναι ιδανικό για ποσιθεραπεία. Κοντά στην πηγή βρίσκεται και το πρώτο βυζαντινό γεφύρι, που πήρετ η σημερινή του μορφή το 1719.

 
 
 

ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Παλαιόπυργος, πριν αρκετά χρόνια, αποτέλεσε το σκηνικό για το γνωστό διήγημα του Α.Καρκαβίτσα "Ο ζητιάνος". Σήμερα αποτελεί τη γαλήνια επιλογή όσων θέλουν, μακριά από την πολυκοσμία, να χαρούν τη θάλασσα και το φρέσκο ψάρι. Ο δρόμος που οδηγεί στον οικισμό του Παλαιοπύργου, μαγεύει τον επισκέπτη, καθώς ξετυλίγεται δίπλα στο ποτάμι και αντικρίζει του ψαράδες να οδηγούν τις βάρκες τους στις απάνεμες όχθες του. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού, δεσπόζει από την τουρκοκρατία η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Όσο για τους περιπατητές, οι διαδρομές δίπλα στη θάλασσα και το ποτάμι είναι μαγευτικές, όπως και στο δασύλλιο που βρίσκεται στην τοποθεσία Καρατοπράκι.

Πηγή: eleftheria.gr