ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Posted On

Αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο των μικρών αλλά και των μεγάλων το καρπούζι εκτός από την ιδιαίτερα γλυκιά και δροσιστική του γεύση περιέχει πλήθος βιταμινών ενώ συνάμα προσφέρει λίγες θερμίδες.

 

Ας δούμε κάποιες από τις ιδιότητές του:

·     Ο χυμός από το καρπούζι είναι το μυστικό για την αντιγήρανση. Μία μεγάλη φέτα από καρπούζι (περίπου 180γρ.) καλύπτει το 20% των καθημερινών μας αναγκών σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση και τη διατήρηση του κολλαγόνου.

·      Τα καρπούζια είναι πλούσια από λυκοπένιο, γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση.

·    Με μηδέν λιπαρά και μόλις 40 θερμίδες ανά μερίδα, μπορείς να καταναλώσεις όσο καρπούζι θέλεις, χωρίς να ανησυχείς για το σώμα σου. Τα καρπούζια δεν έχουν σχεδόν καμία θερμίδα, και η περιεκτικότητα τους σε νερό φθάνει στο 92%. Έτσι το καρπούζι θα «καθαρίσει» από τον οργανισμό σου τις δυσάρεστες τοξίνες.

·     Αν οι μύες σου πονούν μετά από μια προπόνηση στο γυμναστήριο ή αν έχεις περάσει πολύ ώρα σκυμμένη πάνω από τον υπολογιστή , φάε μια φέτα καρπούζι. Τα καρπούζια είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των δράσεων των νεύρων και των μυών σου.

·   Τα καρπούζια περιέχουν χολίνη, μια θρεπτική ουσία που θα σε κρατήσει σε εγρήγορση και συγκεντρωμένο, καθώς «τονώνει» τη μνήμη σου.

·   Τα καρπούζια αποτελούνται κυρίως από νερό. Έτσι με την κατανάλωση του, μένεις ενυδατωμένη και συν των άλλων έτσι βελτιώνεται το κυκλοφορικό σου.

 Πηγή:must.com.cy